محاسبه آنلاین وزن آهن و جدول وزن آهن آلات

با استفاده از جدول محاسبه آنلاین وزن آهن آلات که در کادر زیر قرار داده شده است، می توانید به آسانی وزن انواع مقاطع فولادی مورد نظر خود را محاسبه کنید:

محاسبه آنلاین وزن فلزات

در هنگام خرید انواع فلزات مثل آهن و میلگرد باید به وزن این مقاطع فلزی توجه به خصوصی داشت. فرمول های محاسباتی موجود می‌توانند به شما در تخمین زدن وزن فلز مورد نظرتان کمک کنند. به کار گرفتن ابزاری مثل جدول وزن آهن آلات و محاسبه آنلاین وزن آهن آلات، محاسبه آنلاین وزن فلزات را برای شما راحت‌تر خواهد کرد.

جدول وزن آهن‌آلات بدون تردید یکی از بااهمیت‌ترین ابزارهای پرکاربرد متخصصان فعال در صنایع مختلف است. اهمیت جدول وزن آهن‌آلاتی مانند میلگرد، ورق، تیرآهن، نبشی و پروفیل را طراحان سازه‌های گوناگون در هنگام طراحی متوجه می‌شوند؛ به شکلی که بدون وجود این جدول‌ها، امکان ساخت سازه‌های عظیم امروزی ممکن نبود.

علاوه‌برآن جهت تخمین قیمت سازه‌هایی که محصولات آهنی و فولادی به هر اندازه‌ای در آن به کار برده می‌شوند با استفاده از جداول وزن آهن‌آلات و اطلاع از قیمت آهن‌آلات می‌توان در زمان کوتاهی هزینه مواد اولیه سازه را حساب کرد. در این مقاله همراه ما باشید تا جدول وزن آهن‌آلات را بررسی کنیم.

جدول وزن آهن‌آلات

جدول وزن فلزات

خواص فلزات مختلف، توسط چگالی آن ها تعیین می‌شود و این ویژگی در محاسبه وزن فلزات نیز اهمیت دارد. مشتریان و متخصصان صنایع مختلف می‌توانند چگالی، ابعاد و خواص دیگر یک فلز خاص را در جدول وزن آهن آلات پیدا کنند. جدول وزن فلزات از اهمیت بالایی برخوردار است. و امروزه بسیاری از سازه‌های پیشرفته با استفاده از جدول وزن آهن آلات طراحی و ساخته شده‌اند.

وزن مقاطع فولادی بر وزن سازه و هزینه ساخت آن بسیار اثرگذار است. به همین دلیل طراحان پس از برآورد حجم لازم، برای تخمین زدن وزن فولاد مورد نیاز از جدول محاسبه وزن آهن آلات استفاده می‌کنند. جدول وزن آهن آلات را می‌توان در کنار قیمت آهن آلات، برای تخمین زدن قیمت و هزینه مواد اولیه سازه استفاده کرد.

آلومینیوم، ورق سیاه یا نورد گرم، قوطی پروفیل، ناودانی، نبشی، تیرآهن، ورق استیل، ورق روغنی یا نورد سرد و ورق گالوانیزه از پرکاربردترین محصولات فلزی هستند که هر یک جدول وزن مربوط به خود را دارند.

 جدول وزن آهن‌آلات

چگالی فلزات مختلف، ویژگی‌های آن‌ها را تعیین می‌کند و در محاسبه وزن فلزات نیز اهمیت دارد. جدول وزن آهن‌آلات چگالی، ابعاد و خواص دیگر یک فلز خاص را در دسترس مشتریان و متخصصان حوزه‌های مختلف قرار می‌دهد. جدول وزن آهن‌آلات و فلزات برای هریک از مقاطع فولادی در ادامه توضیح داده می‌شود:

جدول وزن سپری

پروفیل سپری (پروفیل T) یکی از مقاطع پرکاربرد در صنعت و ساختمان‌سازی است که بیشتر برای تولید انواع درب و پنجره، اتصالات پل‌ها به ستون‌ها، ساخت سازه‌های فلزی، ستون و خرپاها، اسکلت گلخانه‌ها، سقف‌های شیشه‌ای و عناوین دیگر  استفاده می‌شود. سپری‌ها از جنس آهن، مس، آلومینیوم، برنج و استیل ساخته می‌شوند و طول استاندارد این مقطع ۶ تا ۱۲ متر است و طول‌های دیگر نیز بر حسب سفارش ساخته می‌شوند.

یکی از فاکتورهای ارزشمند جهت طراحی سازه، کاربری و بررسی قیمت سپری، وزن سپری آهنی است. وزن سپری و مقدار آن به جنس و اندازه ابعاد سپری بستگی دارد.

نحوه محاسبه وزن سپری

جهت محاسبه وزن سپری در جدول وزن آهن‌آلات یک فرمول استفاده می‌شود که با دسترسی داشتن به چگالی جسم و حجم، حساب کردن وزن سپری را آسان می‌کند. این فرمول به شکل زیر است:

جرم سپری= چگالی آهن* حجم سپری (m=ρv)

  • m جرم سپری آهنی
  • ρ چگالی که در این شرایط برای آهن ۷.۸۵ گرم بر سانتی‌متر مکعب حساب شده است
  • V حجم سپری
جدول وزن سپری

حجم از حاصل ضرب مساحت سطح مقطع سپری در طول آن مشخض می‌شود؛ با توجه به تصویر زیر مساحت بر اساس پارامترهای عرض و ضخامت بال، ضخامت جان و ارتفاع سطح مقطع حساب می‌شود. در جدول زیر که زیرمجموعه جدول وزن آهن‌آلات است، طول سپری بطور ثابت از 6 کمتر بوده و بهتر است توجه شود که واحد پارامترهای سطح مقطع بر حسب میلی‌متر است.

نوع مقطعسایز سپریارتفاع
(mm)
عرض بال
(mm)
ضخامت جان
(mm)
ضخامت بال
(mm)
سطح مقطع
(
cm^2)
وزن هر شاخه
(Kg)
T 20۲۲۰۲۰۳۳۱.۱۳۵.۳۲
T 25۲.۵۲۵۲۵۳.۵۳.۵۱.۶۵۷.۷۷
T 30۳۳۰۳۰۴۴۲.۲۶۱۰.۶۲
T 35۳.۵۳۵۳۵۴.۵۴.۵۲.۹۷۱۳.۹۸
T 40۴۴۰۴۰۵۵۳.۷۷۱۷.۷۶
T 50۵۵۰۵۰۶۶۵.۶۶۲۶.۶۴
T 60۶۶۰۶۰۷۷۷.۹۴۳۷.۳۸
T 70۷۷۰۷۰۸۸۱۰.۶۰۴۹.۹۲
T 80۸۸۰۸۰۹۹۱۳.۶۰۶۴.۲۰
T 100۱۰۱۰۰۱۰۰۱۱۱۱۲۰.۹۰۹۸.۴۰
T 12012۱۲۰۱۲۰۱۳۱۳۲۹.۶۰۱۳۹.۲۰
T 14014۱۴۰۱۴۰۱۵۱۵۳۹.۹۰۱۸۷.۸۰

جدول وزن لوله فولادی

برای محاسبه وزن لوله فولادی بهتر است بدانید که لوله فولادی یکی از پراستفاده ترین انواع لوله ها در صنعت و ساختمان سازی است. لوله فولادی استوانه‌ای توخالی است که از آن برای منتقل کردن یا نگهداری سایر مواد و مایعات استفاده می‌شود. به بیان دیگر لوله فولادی عاملی برای حفاظت مواد درون لوله از محیط بیرونی آن است و همچنین عاملی برای انتقال مایعات و سیالات است.

هرچه کیفیت و ضخامت این لوله ها بزرگتر باشد با اطمینان بیشتر و در زمانی کم‌تر می توان حجم زیادی از مواد را انتقال داد و هزینه بالای خرید و نصب این لوله ها در زمان کمی قابل جبران است. لوله فولادی در جنس های مختلف پلاستیکی، فولادی، بتنی، پی وی سی، استیل، آلومینیوم و از این دست عناصر ساخته می‌شود.

نحوه محاسبه وزن لوله فولادی

شناخت چگونگی روش محاسبه وزن لوله‌ فولادی از جمله وزن لوله فلزی، گالوانیزه، داربست و انواع دیگر موضوعی ضروری است، بر همین اساس  فرمول محاسبه وزن لوله فولادی در این قسمت مطرح شده است.

جدول وزن لوله فولادی

قطرخارجی لوله (میلیمتر)×ضخامت لوله (میلیمتر) تقسیم بر 1000 × 147= وزن شاخه ۶ متری

قطر لوله (inch)قطر لوله (mm)ضخامت لوله (mm)وزن هر متر (kg)
۱.۲۲۱.۳۱۰.۵۱
۱.۲۲۱.۳۱.۲۵۰.۶۳
۱.۲۲۱.۳۱.۵۰.۷۴
۱.۲۲۱.۳۲۰.۹۷
۱.۲۲۱.۳۲.۵۱.۲۱
۱.۲۲۱.۳۳۱.۴۵
۳.۴۲۶.۷۱۰.۶۶
۳.۴۲۶.۷۱.۲۵۰.۷۹
۳.۴۲۶.۷۱.۵۰.۹۶
۳.۴۲۶.۷۲۱.۲۴
۳.۴۲۶.۷۲.۵۱.۵۲
۳.۴۲۶.۷۳۱.۸۱
۱۳۳.۷۱۰.۸۳
۱۳۳.۷۱.۲۵۱.۰۲
۱۳۳.۷۱.۵۱.۲۳
۱۳۳.۷۲۱.۶۱
۱۳۳.۷۲.۵۱.۹۴
۱۳۳.۷۳۲.۳۲
۱۳۳.۷۳.۵۲.۶۸
۱۳۳.۷۴۳.۰۵
۱-۱.۴۴۲.۲۱۱.۰۴
۱-۱.۴۴۲.۲۱.۲۵۱.۲۸
۱-۱.۴۴۲.۲۱.۵۱.۵۴
۱-۱.۴۴۲.۲۲۲.۰۱
۱-۱.۴۴۲.۲۲.۵۲.۴۸
۱-۱.۴۴۲.۲۳۲.۹۵
۱-۱.۴۴۲.۲۳.۵۳.۴۸
۱-۱.۴۴۲.۲۴۳.۸۵
۱-۱.۲۴۸.۳۱۱.۱۹
۱-۱.۲۴۸.۳۱.۲۵۱.۴۸
۱-۱.۲۴۸.۳۱.۵۱.۷۷
۱-۱.۲۴۸.۳۲۲.۲۹
۱-۱.۲۴۸.۳۲.۵۲.۸۱
۱-۱.۲۴۸٫۳۳۳.۳۸
۱-۱.۲۴۸٫۳۳.۵۳.۹۱
۱-۱.۲۴۸٫۳۴۴.۴۲
۲۶۰.۳۱۱.۴۹
۲۶۰.۳۱.۲۵۱.۸۵
۲۶۰.۳۱.۵۲.۲۱
۲۶۰.۳۲۲.۹۳
۲۶۰.۳۲.۵۳.۶۴
۲۶۰.۳۳۴.۳۲
۲۶۰.۳۳.۵۵.۰۱
۲۶۰.۳۴۵.۶۲
۲۶۰.۳۴.۵۶.۲۶
۲۶۰.۳۵۶.۹۰
۲۶۰.۳۵.۵۷.۶۳
۲۶۰.۳۶۸.۱۳
۱.۲-۲۷۶۱.۵۲.۷۹
۱.۲-۲۷۶۲۳.۷۰
۱.۲-۲۷۶۲.۵۴.۵۹
۱.۲-۲۷۶۳۵.۴۸
۱.۲-۲۷۶۳.۵۶.۳۵
۱.۲-۲۷۶۴۷.۲۰
۱.۲-۲۷۶۴.۵۸.۰۴
۱.۲-۲۷۶۵۸.۸۹
۱.۲-۲۷۶۵.۵۹.۸۵
۱.۲-۲۷۶۶۱۰.۵۱
۳۸۸.۹۲۴.۳۸
۳۸۸.۹۲.۵۵.۴۶
۳۸۸.۹۳۶.۵۱
۳۸۸.۹۳.۵۷.۵۶
۳۸۸.۹۴۸.۵۸
۳۸۸.۹۴.۵۹.۵۸
۳۸۸.۹۵۱۰.۵۷
۳۸۸.۹۵.۵۱۱.۷۴
۳۸۸.۹۶۱۲.۵۱
۴۱۱۴.۳۲۵.۶۸
۴۱۱۴.۳۲.۵۶.۹۸
۴۱۱۴.۳۳۸.۳۸
۴۱۱۴.۳۳.۵۹.۷۶
۴۱۱۴.۳۴۱1.۱۸
۴۱۱۴.۳۴.۵۱۲.۴۳
۴۱۱۴.۳۵۱۳.۷۵
۴۱۱۴.۳۵.۵۱۵.۲۱
۴۱۱۴.۳۶۱۶.۲۶
۵۱۴۰.۳۲.۵۸.۶۲
۵۱۴۰.۳۳۱۰.۳۶
۵۱۴۰.۳۳.۵۱۱.۹۵
۵۱۴۰.۳۴۱۳.۷۲
۵۱۴۰.۳۴.۵۱۵.۳۹
۵۱۴۰.۳۵۱۶.۹۵
۵۱۴۰.۳۵.۵۱۸.۷۵
۵۱۴۰.۳۶۲۰.۵۱
۶۱۶۸.۳۲.۵۱۰.۴۸
۶۱۶۸.۳۳۱۲.۵۸
۶۱۶۸.۳۳.۵۱۴.۶۹
۶۱۶۸.۳۴۱۶.۷۴
۶۱۶۸.۳۴.۵۱۸.۸۱
۶۱۶۸.۳۵۲۰.۷۹
۶۱۶۸.۳۵.۵۲۲.۷۰
۶۱۶۸.۳۶۲۴.۸۴
۶۱۶۸.۳۶.۵۲۶.۳۵
۶۱۶۸.۳۷۲۸.۶۸
۸۲۱۹.۱۳۱۶.۰۸
۸۲۱۹.۱۳.۵۱۸.۷۴
۸۲۱۹.۱۴۲۱.۳۹
۸۲۱۹.۱۴.۵۲۴.۰۳
۸۲۱۹.۱۵۲۶.۶۵
۸۲۱۹.۱۵.۵۲۹.۲۷
۸۲۱۹.۱۶۳۱.۸۹
۸۲۱۹.۱۶.۵۳۴.۴۴
۸۲۱۹.۱۷۳۷.۷۴

جدول وزن نبشی

برای کسب اطلاعات راجع به جدول نبشی بهتر است ابتدا با نبشی آشنا شویم. نبشی پروفیلی است که سطح مقطع آن به شکل دو ضلع عمود برهم است و به عنوان یک مقطع فولادی پراهمیت در مجموعه پروفیل‌های ساختمانی به صورت تکی یا مرکب برای اتصالات استفاده می‌شود. از انواع این اتصالات می‌توان پل‌ها، ستون‌ها، تیرآهن‌ها، بیم‌های باربر و اتصالات ستون‌ها به صفحات در فونداسیون را نام برد. علاوه بر آن نبشی در ساخت ستون‌ها و خرپاها نیز استفاده‌های بسیار دارد. نبشـی ها با ۲ ویژگی اندازه بال ها و ضخامت شناخته می شود.

نبشی بال مساوی: همینطور که از نام آن مشخص است به پروفیل هایی که دو بال قائم آن ها برابر و همراه با حرف ال تنها یک عدد درج شده باشد پروفیل بال مساوی گفته می‌شود. بعنوان مثال علامت L300 نمایانگر پروفیل با بال مساوی و سایز ۳۰۰ میلیمتر است.

نبشی بال نامساوی: در بعضی موارد امکان بکار بردن پروفیل با بال مساوی وجود ندارد به همین علت از مدل نامساوی آن استفاده می‌شود. این نوع محصول با استاندارد های ST37، ST52 و ST44 در بازار موجود است که در نقشه ی ساختمان با نوشتن اندازه هر دو بال در کنار حرف L نمایان می شود. بطور مثال L 300*200 نشان دهنده پروفیل با دو بال با سایزهای ۳۰۰ و ۲۰۰ میلیمتر است.

جدول وزن نبشی

نحوه محاسبه وزن نبشی

وزن محصول بر حسب کیلو گرم است و برای حساب کردن آن می توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

طول شاخه (میلیمتر) × ضخامت (میلیمتر) × مجموع اندازه بال ها (میلیمتر) × 7.86 تقسیم بر 1000= وزن محصول (کیلوگرم)

سایز نبشی (mm)وزن هر متر (Kg/m)طول بال (h/mm)ضخامت بال (t/mm)وزن شاخه ۶ متری (Kg/m)
L30×۳۰×۳۱.۳۶۳۰۳۸.۱۶
L30×۳۰×۴۱.۷۸۳۰۴۱۰.۶۸
L35×۳۵×۴۲.۰۹۳۵۴۱۲.۵۴
L40×۴۰×۴۲.۴۲ ۴۰ ۴ ۱۴.۵۲
L40×۴۰×۵۲.۹۷۴۰۵۱۷.۸۲
L45×۴۵×۴.۵۳.۰۶۴۵۴.۵۱۸.۳۶
L50×۵۰×۴۳.۰۶۵۰۴۱۸.۳۶
L50×۵۰×۵۳.۷۷۵۰۵۲۲.۶۲
L50×۵۰×۶۴.۴۷۵۰۶۲۲.۸۲
L60×۶۰×۵۴.۵۷۶۰۵۲۷.۴۲
L60×۶۰×۶۵.۴۲۶۰۶۳۲.۵۲
L60×۶۰×۸۷.۰۹۶۰۸۴۲.۵۴
L65×۶۵×۷۶.۸۳۶۵۷۴۰.۹۸
L70×۷۰×۶۶.۳۸۷۰۶۳۸.۲۸
L70×۷۰×۷۷.۳۸۷۰۷۴۴.۲۸
L75×۷۵×۶۶.۸۵۷۵۶۴۱.۱
L75×۷۵×۸۸.۹۹۷۵۸۵۳.۹۴
L80×۸۰×۸۹.۶۳۸۰۸۵۷.۷۸
L80×۸۰×۱۰۱۱.۹۸۰۱۰۷۱.۴
L90×۹۰×۷۹.۶۱۹۰۷۵۷.۶۶
L90×۹۰×۸۱۰.۹۹۰۸۶۵.۴
L90×۹۰×۹۱۲.۲۹۰۹۷۳.۲
L90×۹۰×۱۰۱۳.۴۹۰۱۰۸۰.۴
L100×۱۰۰×۸۱۲.۲۱۰۰۸۷۳.۲
L100×۱۰۰×۱۰۱۵۱۰۰۱۰۹۰
L100×۱۰۰×۱۲۱۷.۸۱۰۰۱۲۱۰۶.۸

جدول وزن پروفیل فولادی

برای مشاهده جدول وزن پروفیل فولادی لازم است درباره پروفیل فولادی و ماهیت آن بدانیم. پروفیل فولادی به هر شکل قطعه‌ای با سطح مقطع ثابت می‌گوییم. البته دفت داشته باشید که مشخصات مقاطعی همچون میلگرد، تیرآهن، لوله، تسمه، چهار پهلو، نبشی و ناودانی با توجه به پراستفاده بودن آنها در دسته‌های مجزایی تعریف می‌شوند. در میان جدول وزن آهن‌آلات، جدول وزن پروفیل در انواع مختلف را بررسی خواهیم کرد.

به شکل کلی منظور از مقاطع، قوطی‌های طویل با سطح مقطع مربعی و مستطیلی توخالی است. بالاترین کاربرد این محصول فولادی در صنایع خودروسازی و ساختمان‌سازی است و استفاده از قوطی در سبک سازی سازه‌های فلزی نقش مهمی دارد؛ به همین دلیل با توجه به کاربرد گسترده این نوع آهن‌آلات محاسبات وزنی و تعیین وزن قوطی و پروفیل یکی از مهم‌ترین محاسبات برای کاربردهای ذکر شده می‌باشد. با توجه به محاسبات صورت گرفته جدول وزن پروفیل را ارائه کرده‌ایم.

جدول وزن پروفیل برای حالت مربع و مستعطیل آماده شده است. برای محاسبه وزن تقریبی یک قوطی مربعی یا مستطیلی توخالی، اطلاع از مشخصات طول، عرض و ضخامت مقطع و طول شاخه هر یک از این محصولات فولادی کفایت می‌کند.

نحوه محاسبه وزن پروفیل

وزن پروفیل (کیلوگرم)= 2×(طول دهانه (میلیمتر)+عرض دهانه(میلیمتر))×ضخامت (میلیمتر)×L طول (میلیمتر)×7.68

جدول وزن پروفیل
  • W طول دهانه (میلیمتر)
  • H عرض دهانه (میلیمتر)
  • T ضخامت (میلیمتر)
  • L طول (میلیمتر)
  • چگالی آهن برابر است با 7.68
ردیفضخامت (mm)سایز قوطی (mm)وزن (kg/m)
۱۱۲۰*۲۰۰.۶۲
۲۱۲۵*۲۵۰.۷۸
۳۱۳۰*۳۰۰.۹۶
۴۱۳۵*۳۵۱.۱۲
۵۱۴۰*۴۰۱.۲۵
۶ ۱.۲۵۲۰*۲۰۰.۷۵
۷ ۱.۲۵۲۵*۲۵۰.۹۸
۸ ۱.۲۵۳۰*۳۰۱.۱۹
۹۱.۲۵۳۵*۳۵۱.۳۹
۱۰۱.۲۵۴۰*۴۰۱.۵۵
۱۱۱.۵۲۰*۲۰۰.۹۱
۱۲۱.۵۲۵*۲۵۱.۱۷
۱۳۱.۵۳۰*۳۰۱.۴۲
۱۴۱.۵۳۵*۳۵۱.۶۴
۱۵۱.۵۴۰*۴۰۱.۸۶
۱۶۱.۵۴۵*۴۵۲.۱۲
۱۷۱.۵۵۰*۵۰۲.۳۳
۱۸۱.۵۶۰*۶۰۲.۸۲
19۲۲۰ × ۲۰۱.۲۶
20۲۲۵ × ۲۵۱.۵۷
21۲۳۰ × ۳۰۱.۸۹
22۲۳۵ × ۳۵۲.۲
23۲۴۰ × ۴۰۲.۵۲
24۲۵۰ × ۵۰۳.۱۴
25۲۶۰ × ۶۰۳.۷۷
26۲۷۰ × ۷۰۴.۴
27۲۸۰ × ۸۰۵.۰۳
28۲۹۰ × ۹۰۵.۶۶
29۲۱۰۰ × ۱۰۰۶.۲۹
30۲.۵۲۰ × ۲۰۱.۵۷
31۲.۵۳۰ × ۳۰۲.۳۶
32۲.۵۴۰ × ۴۰۳.۱۴
33۲.۵۵۰ × ۵۰۳.۹۳
34۲.۵۶۰ × ۶۰۴.۷۲
35۲.۵۷۰ × ۷۰۵.۵
36۲.۵۸۰ × ۸۰۶.۲۹
37۲.۵۹۰ × ۹۰۷.۰۷
38۲.۵۱۰۰ × ۱۰۰۷.۸۶
39۲.۵۹۰ × ۹۰۶.۹۸
40۲.۵۱۰۰ × ۱۰۰۷.۸۱
41۲.۵۱۱۰ × ۱۱۰۸.۶۲
42۲.۵۱۳۵ × ۱۳۵۱۰.۴۸
43۲.۵۱۴۰ × ۱۴۰۱۱.۰۲
44۳۳۰ × ۳۰۲.۸۳
45۳۳۵ × ۳۵۳.۳
46۳۴۰ × ۴۰۳.۷۷
47۳۴۵ × ۴۵۴.۲۴
48۳۵۰ × ۵۰۴.۷۲
49۳۶۰ × ۶۰۵.۶۶
50۳۷۰ × ۷۰۶.۶
51۳۸۰ × ۸۰۷.۵۵
52۳۹۰ × ۹۰۸.۴۹
53۳۱۰۰ × ۱۰۰۹.۴۳
54۳۱۱۰ × ۱۱۰۱۰.۳۸
55۳۱۳۵ × ۱۳۵۱۲.۷۳
56۳۱۴۰ × ۱۴۰۱۳.۲
57۳.۵۴۵ × ۴۵۴.۹۵
58۳.۵۵۰ × ۵۰۵.۵
59۳.۵۶۰ × ۶۰۶.۶
60۳.۵۷۰ × ۷۰۷.۷
61۳.۵۸۰ × ۸۰۸.۸
62۳.۵۹۰ × ۹۰۹.۹
63۳.۵۱۰۰ × ۱۰۰۱۰.۹۵
64۳.۵۱۱۰ × ۱۱۰۱۱
65۳.۵۱۳۵ × ۱۳۵۱۴.۸۵
66۳.۵۱۴۰ × ۱۴۰۱۵.۴
67۴۵۰ × ۵۰۶.۲۸
68۴۶۰ × ۶۰۷.۵۶
69۴۷۰ × ۷۰۸.۸
70۴۸۰ × ۸۰۱۰.۰۶
71۴۹۰ × ۹۰۱۱.۳۲
72۴۱۰۰ × ۱۰۰۱۲.۵۷
73۴۱۱۰ × ۱۱۰۱۳.۷۲
74۴۱۳۵ × ۱۳۵۱۶.۹۷
75۴۱۴۰ × ۱۴۰۱۷.۶۱
76۴.۵۱۰۰ × ۱۰۰۱۴.۱۵
77۴.۵۱۱۰ × ۱۱۰۱۵.۵۶
78۴.۵۱۳۵ × ۱۳۵۱۹.۰۱
79۴.۵۱۴۰ × ۱۴۰۱۹.۸۱
80۵۱۰۰ × ۱۰۰۱۵.۷۲
81۵۱۱۰ × ۱۱۰۱۷.۲۹
82۵۱۳۵ × ۱۳۵۲۱.۲۲
83۵۱۴۰ × ۱۴۰۲۲.۰۱
جدول وزن پروفیل مربع
ردیفضخامت (mm)سایز قوطی (mm)وزن (kg/m)
۱۱۱۰×۲۰۰.۴۷
۲۱۱۰×۲۵۰.۵۵
۳۱۱۰×۳۰۰.۷۱
۴۱۲۰×۳۰۰.۷۹
۵۱۲۰×۴۰۰.۹۴
۶۱۳۰×۴۰۱.۱
۷۱.۲۵۱۰×۲۰۰.۶
۸۱.۲۵۱۰×۲۵۰.۶۹
۹۱.۲۵۱۰×۳۰۰.۷۹
۱۰۱.۲۵۲۰×۳۰۰.۹۸
۱۱۱.۲۵۲۰×۴۰۱.۱۸
۱۲۱.۲۵۳۰×۴۰۱.۳۷
۱۳۱.۵۱۰×۲۰۰.۷۱
۱۴۱.۵۱۰×۲۵۰.۸۳
۱۵۱.۵۱۰×۳۰۰.۹۴
۱۶۱.۵۲۰×۳۰۱.۱۸
۱۷۱.۵۲۰×۴۰۱.۴۱
۱۸۱.۵۳۰×۴۰۱.۶۵
۱۹۱.۵۵۰×۴۰۲.۱۲
۲۰۱.۵۲۵×۵۰۱.۷۷
۲۱۱.۵۳۰×۵۰۱.۸۹
۲۲۱.۵۲۰×۶۰۱.۸۹
۲۳۱.۵۳۰×۶۰۲.۱۲
۲۴۱.۵۴۰×۶۰۲.۳۶
۲۵۱.۵۵۰×۶۰۲.۵۹
۲۶۱.۵۴۰×۸۰۲.۸۳
۲۷۲۱۰×۲۰۰.۹۴
۲۸۲۱۰×۲۵۱.۰۰۱
۲۹۲۱۰×۳۰۱.۲۶
۳۰۲۲۰×۳۰۱.۵۷
۳۱۲۲۰×۴۰۱.۸۹
۳۲۲۳۰×۴۰۲.۲
۳۳۲۵۰×۴۰۲.۸۳
۳۴۲۲۵×۵۰۲.۳۶
۳۵۲۳۰×۵۰۲.۵۲
۳۶۲۲۰×۶۰۲.۵۱
۳۷۲۳۰×۶۰۲.۱۴
۳۸۲۴۰×۶۰۳.۱۴
۳۹۲۵۰×۶۰۳.۴۶
۴۰۲۴۰×۸۰۳.۷۷
۴۱۲۶۰×۸۰۴.۴
۴۲۲۴۰×۱۰۰۴.۴
۴۳۲۵۰×۱۰۰۴.۷۲
۴۴۲۶۰×۱۲۰۵.۶۶
۴۵۲.۵۲۰×۳۰۱.۹۶
۴۶۲.۵۲۰×۴۰۲.۳۶
۴۷۲.۵۳۰×۴۰۲.۷۵
۴۸۲.۵۵۰×۴۰۳.۵۴
۴۹۲.۵۲۵×۵۰۲.۹۵
۵۰۲.۵۳۰×۵۰۳.۱۴
۵۱۲.۵۲۰×۶۰۳.۱۴
۵۲۲.۵۳۰×۶۰۳.۵۴
۵۳۲.۵۴۰×۶۰۳.۹۳
۵۴۲.۵۵۰×۶۰۴.۳۲
۵۵۲.۵۴۰×۸۰۴.۷۲
۵۶۲.۵۶۰×۸۰۵.۵
۵۷۲.۵۴۰×۱۰۰۵.۵
۵۸۲.۵۵۰×۱۰۰۵.۸۹
۵۹۲.۵۶۰×۱۲۰۷.۰۷
۶۰۲.۵۶۰×۲۲۰۱۱.۰۰۴
۶۱۳۲۰×۴۰۲.۸۳
۶۲۳۳۰×۴۰۳.۳
۶۳۳۵۰×۴۰۴.۲۴
۶۴۳۲۵×۵۰۳.۵۴
۶۵۳۳۰×۵۰۳.۷۷
۶۶۳۲۰×۶۰۳.۷۷
۶۷۳۳۰×۶۰۴.۲۴
۶۸۳۴۰×۶۰۴.۷۲
۶۹۳۵۰×۶۰۵.۱۹
۷۰۳۴۰×۸۰۵.۶۶
۷۱۳۶۰×۸۰۶.۶
۷۲۳۴۰×۱۰۰۶.۶
۷۳۳۵۰×۱۰۰۷.۰۷
۷۴۳۶۰×۱۲۰۸.۴۵
۷۵۳۶۰×۲۲۰۱۳.۲۲
۷۶۳.۵۵۰×۴۰۴.۹۵
۷۷۳.۵۳۰×۶۰۴.۹۵
۷۸۳.۵۴۰×۶۰۵.۵
۷۹۳.۵۵۰×۶۰۶.۰۵
۸۰۳.۵۴۰×۸۰۶.۶
۸۱۳.۵۶۰×۸۰۷.۷
۸۲۳.۵۴۰×۱۰۰۷.۷
۸۳۳.۵۵۰×۱۰۰۸.۲۵
۸۴۳.۵۶۰×۱۲۰۹.۹۱
۸۵۳.۵۶۰×۲۲۰۱۵.۴۱
۸۶۴۴۰×۶۰۶.۲۳
۸۷۴۵۰×۶۰۶.۹۲
۸۸۴۴۰×۸۰۷.۵۴
۸۹۴۶۰×۸۰۸.۸
۹۰۴۴۰×۱۰۰۸.۸
۹۱۴۵۰×۱۰۰۹.۴۳
۹۲۴۶۰×۱۲۰۱۱.۳۲
۹۳۴۶۰×۲۲۰۱۷.۶۱
۹۴۴.۵۶۰×۲۲۰۱۹.۸۱
۹۵۵۶۰×۲۲۰۲۲
۹۶۶۶۰×۲۲۰۲۶.۴۱
جدول وزنی پروفیل مستطیلی

جدول وزن ناودانی

پیش از آن که جدول وزن ناودانی را بررسی کنیم، به تعریف ناودانی می‌پردازیم. ناودانی یا همان پروفیل U شکل با مواد گوناگون گالوانیزه، آلومینیوم، فولادی، کامپوزیتی و… در دو شکل مشبک و ساده با به‌کار‌گیری روش‌های فابریک و پرسی ساخته شده و در صنایع مختلف از جمله ساختمان استفاده می‎‌شود. ناودانی در مواردی چون ساخت چهارچوب درب، تابلوهای برق، ماشین ‌آلات صنعتی، قاب‌ها و پایه‌ها، مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

از ناودانی‌های استیل در صنایع غذایی و کاربری‌هایی که رطوبت محیط زیاد است، استفاده می‌شود. استفاده از ناودانی‌های آلومینیومی نیز به دلیل وزن کم و استحکام بالا، در ساخت قاب ‌های درب و پنجره، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ابعاد استاندارد نوع استیل ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ و ارتفاع‌های ۳۰ تا ۴۰ میلی‌متر تولید می‌شوند. اندازه ناودانی طبق طول جان آن بیان می شود. به‌عنوان نمونه ناودانی سایز 10، ناودانی است که طول جان آن برابر با 10 میلی‌متر می‌باشد.

جدول وزن ناودانی

استاندارد در بر گیرنده استاندارد اروپایی DIN EN 1026-1:2009 برای نوع سنگین و استاندارد روسی GOST 8240: 1997 برای نوع سبک است.

سایز (mm)وزن هر متر شاخه (Kg/m)ارتفاع (h)عرض بال (b)وزن شاخه ۶ متری (Kg/m)
۸۰۸.۶۵۸۰۴۵۵۱.۹
۱۰۰۱۰.۶۱۰۰۵۰۶۳.۶
۱۲۰۱۳.۴۱۲۰۵۵۸۰.۴
۱۴۰۱۶۱۴۰۶۰۹۶
۱۶۰۱۸.۶۱۶۰۶۵۱۱۱.۶
جدول وزن ناودانی سنگین
سایز  (mm)وزن هر متر شاخه (Kg/m)ارتفاع (h)عرض بال (b)وزن شاخه ۶ متری (Kg/m)
۸۰۷.۰۵۸۰۴۰۴۲.۳
۱۰۰۸.۵۹۱۰۰۴۶۵۱.۵۴
۱۲۰۱۰.۴۱۲۰۵۲۶۲.۴
۱۴۰۱۲.۳۱۴۰۵۸۷۳.۸
۱۶۰۱۴.۲۱۶۰۶۴۸۵.۲
جدول وزنی ناودانی سبک

 جدول وزن میلگرد

پیش از آن‌که جدول وزن میلگرد را بررسی کنیم، بیایید میلگرد را تعریف کنیم. میلگرد یک نوع میله فولادی است که در انداره‌های گوناگون تولید می ‌شود و جهت بتن‌ ریزی به کار می‌رود. در بیشتر سازه های دست بشر از بتن با هدف استحکام بنا استفاده می‌شود. اگرچه بتن مقاومت زیادی در مقابل نیرو های فشاری دارد و برای خرد کردن این ماده به نیروی فشاری فوق العاده ای نیاز است، ولی بتن یک نقطه ضعف نیز دارد؛ مقاومت بالایی در مقابل فشارهای کششی و چرخشی نخواهد داشت، به همین دلیل است که میلگرد وارد میدان می‌شود و از سازه‌ها در برابر نیروهای کششی مراقبت می‌کند.

در حقیقت از این قطعه فولادی برای تقویت کردن بتن استفاده می‌شود. یکی از زمان هایی که افزایش مقاومت کششی بتن به لطف میلگرد ها، از ما محافظت میکند، در زمان وقوع زلزله است. در این زمان، چیزی که جلوی ترک خوردن و شکستن بتن را می‌‌گیرد، میلگردهای استفاده شده در آن است. آنها مانند محافظان سازه‌ها عمل می کنند تا ساکنان در امان باشند. به همین دلیل محاسبه وزن میلگرد برای ما پر اهمیت است. کمک گرفتن از ابزار محاسبه آنلاین وزن آهن شما را از جدول وزن فلزات بی‌نیاز خواهد کرد.

جدول وزنی آهن‌آلات

نحوه محاسبه وزن میلگرد

وزن میلگرد=قطر میلگرد (میلیمتر) به توان 2 / 162 (M=D^2/162)

  • D قطر میلگرد (میلیمتر)
  • M وزن میلگرد (کیلوگرم بر متر)
سایز میلگرد (mm)وزن شاخه ۱۲ متری میلگرد (Kg)
۸۵
۱۰۸
۱۲۱۱
۱۴۱۵
۱۶۱۹
۱۸۲۴
۲۰۳۰
۲۲۳۶
۲۵۴۷
۲۸۵۸
۳۲۷۶
۳۶۹۶
وزن میلگرد ۱۲ متری
وزن هر شاخه (kg)۸۱۰۱۲۱۴۱۶۱۸۲۰۲۲۲۵۲۸۳۲
ذوب آهن اصفهان۴.۷۴۷.۳۹۲۱۰.۶۵۶۱۴.۵۲۱۸.۹۶۲۴۲۹.۶۴۳۵.۷۶۴۶.۲۵۷.۹۶۷۵.۷۲
کویر کاشان ۷.۵۱۱۱۴.۸۱۹.۲۲۴.۶۳۰۳۶۴۶.۴۵۸.۵۷۶
اهواز۴.۵ ۱۰.۵۱۵۲۰۲۵۳۰    
نیشابور   ۱۴.۲۱۴.۶۱۸.۸ ۱۹.۲۲۴۲۹ – ۲۹.۴۳۶ – ۳۶.۴۴۶.۸ – –۴۷.۲۵۷.۸ ۵۸.۵ 
سیرجان  ۱۰ – ۱۰.۵۱۳ – ۱۳.۴۱۷.۵۲۲.۵    
شاهین بناب۴.۴۴۷.۰۷ – ۷.۳۱۱۰.۱۹ – ۱۰.۵۴۱۳.۸۸ – ۱۴.۳۶۱۸.۲۹ – ۱۸.۷۷۲۳.۱۶ – ۲۳.۷۶۲۸.۶۰ – ۲۹.۳۵۳۴.۵۰ – ۳۵.۴۱۴۴.۷۵ – ۴۵.۵۷۵۵.۹۲ – ۵۷.۳۹۷۳.۰۵ – ۷۴.۹۸
ظفر بناب۴.۲۶.۲۱۰.۲۱۳.۶۱۷.۳۲۲.۱۲۸۳۵.۵۴۵.۹  
حسن رود۴.۷۶.۹۱۰۱۳.۷۱۸۲۲.۹۲۹.۶    
آذر فولاد امین۴.۴۱۷۱۰.۱۳۱۳.۹۱۸.۱۳۲۳۲۸.۳۳۴.۲۴۴.۶۵۶۷۳.۱
میانه   ۱۴.۵۱۹۲۴۲۹.۵۳۶۴۶.۵  
امیرکبیر خزر  ۱۰.۷ – ۱۱.۱۱۳.۷ ۱۴.۲۱۸ ۱۸.۵۲۴۲۸ ۲۹    
آریان فولاد ۷۱۰۱۴۱۸۲۳   ۳۰ 
کاوه تیکمه داش۴.۵۹۶۷.۲۸۴۱۰.۱۵۲۱۳.۸۶۱۸.۹۶۲۳.۲۸۲۸.۴۳۴.۴۱۴۴.۸۸۵۶.۸۸۷۴.۴
شاهرود    ۱۸ ۱۹.۵۲۴ – ۲۵۲۹.۵ – ۳۱    
ارگ تبریز   ۱۴.۵۱۸.۵ – ۱۹۲۳ – ۲۴۲۹.۵۳۵ – ۳۵.۵   
شمس تهران  ۹.۵ – ۱۰        
دماوند   ۱۵۱۷ – ۱۸      
کرمان    ۱۹      
الیگودرزکلاف ۵۰۰ کیلوییکلاف ۵۰۰ کیلوییکلاف ۵۰۰ کیلویی        
شیرازکلاف ۳۲۰ کیلوییکلاف ۳۲۰ کیلوییکلاف ۳۲۰ کیلوییکلاف ۳۲۰ کیلویی       
جدول وزنی هر شاخه در برندهای مختلف(kg)

وزن تیرآهن

در ادامه به بررسی جدول وزن تیرآهن می‌پردازیم. تیرآهن یکی از بااهمیت‌ترین و اساسی‌ترین پروفیل‌هایی است که به جهت مقاومت در برابر نیروهای برشی و لنگر خمشی در ساخت و ساز مورد استفاده است. این مدل از پروفیل براساس شکل هندسی و نوع استاندارد آن انواع متفاوتی دارد. پراستفاده‌ترین آن‌ها  IPE و IPB است. IPE مطابق با استاندارد اروپایی است و در ایران استفاده فراوانی دارد. این مدل به شکل I با ضخامت بال ثابت ساخته می‌شود. IPB به دلیل وجود بال‌های پهن‌تر نسبت به IPE به هاش (H) شناخته شده است. جدول وزنی تیرآهن در انواع مختلف معمولی و سنگین و عریض قابل بررسی است. هاش‌ها را می‌توان در دو گروه زیر قرار داد:

  • سنگین و عریض در سایزهای مختلف
  • تیرآهن بال پهن ۱۲ متری سبک و سنگین
IPE وزن تیرآهن

سایزهای ۱۴، ۱۶ و ۱۸ پراستفاده‌ترین نوع این محصول فولادی هستند که هر یک چگالی متفاوتی دارند. با هدف حساب کردن وزن علاوه بر چگالی، مشخصات هندسی از قبیل ضخامت جان و بال، عرض و ارتفاع آن نیز مورد نیاز است که در جدول زیر وزن هر شاخه ۱ و ۱۲ متری در هر بسته و هر تریلر جمع‌آوری شده است. برای محاسبه وزن دوبل که برای تحمل بار بالاتر مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توانیم طول آن را دو برابر محاسبه کرد. برای مثال وزن IPE18 به طول ۱۲ متری و دوبل به شکلی است که می‌شود در انتها وزن نهایی را در ۲ ضرب کرد.

سایز تیرآهنارتفاععرض بالضخامت جانضخامت بالوزن شاخه ۱ متری (kg)وزن شاخه ۱۲متری(kg)تعداد شاخه در هر بستهتعداد شاخه در تریلر
۸۸۰۴۶۳٫۸۵٫۲۶۷۲
۱۰۱۰۵۵۴٫۸۵٫۷۸٫۱۹۸
۱۲۱۲۰۶۴۴٫۴۶٫۳۱۰٫۴۱۲۵۴۴۱۷۶
۱۴۱۴۰۷۳۴٫۷۶٫۹۱۲٫۹۱۵۵۳۶۱۴۴
۱۶۱۶۰۸۲۵۷٫۴۱۵٫۸۱۹۰۳۰۱۲۰
۱۸۱۸۰۹۱۵٫۳۸۱۸٫۸۲۲۶۲۴۹۶
۲۰۲۰۰۱۰۰۵٫۶۸٫۵۲۲٫۴۲۶۹۱۸۷۲
۲۲۲۲۰۱۱۰۵٫۹۹٫۲۲۶٫۲۳۱۵۱۶۶۴
۲۴۲۴۰۱۲۰۶٫۲۹٫۸۳۰٫۷۳۶۹۱۴۵۶
۲۷۲۷۰۱۳۵۶٫۶۱۰٫۲۳۶٫۱۴۳۴۱۲۴۸
۳۰۳۰۰۱۵۰۷٫۱۱۰٫۷۴۲٫۲۵۰۷۱۰۴۰
۳۳۳۳۰۱۶۰۷٫۵۱۱٫۵۴۷٫۳۵۹۰
۳۶۳۶۰۱۷۰۸۱۲٫۷۵۶۶۸۶
۴۰۴۰۰۱۸۰۸٫۶۱۳٫۵۶۳٫۶۷۹۶
۴۵۴۵۰۱۹۰۹٫۴۱۴٫۶۷۳٫۶۹۳۲
۵۰۵۰۰۲۰۰۱۰٫۲۱۶۹۰٫۷۱۰۸۹
۵۵۵۵۰۲۱۰۱۱٫۱۱۷٫۲۱۰۶۱۲۷۲
۶۰۶۰۰۲۲۰۱۲۱۹۱۲۲۱۴۶۴
جدول وزنی تیرآهن معمولی (IPE)  
وزن شاخه سنگین (kg)وزن شاخه سبک (kg)سایز هاش
۲۴۴۲۰۰۱۰
۳۲۲۲۳۴۱۲
۳۹۰۲۹۹۱۴
۵۰۰۳۶۵۱۶
۵۹۰۴۲۶۱۸
۷۲۰۵۰۸۲۰
۸۲۸۶۰۶۲۲
۹۶۰۷۲۴۲۴
۱۰۷۵۸۱۸۲۶
۱۲۱۰۹۱۷۲۸
۱۳۷۰۱۰۶۰۳۰
۱۵۵۱۱۱۷۱۳۲
۱۶۰۳۱۲۶۰۳۴
۱۷۵۴۱۳۴۲۳۶
۱۸۶۹ ۴۰
  ۵۰
  ۶۰
جدول وزنی تیرآهن Hبال پهن ۱۲ متری  (IPB)
وزن شاخه ۱۲متری (kg)سایز هاش
۵۰۱.۶۱۰
۶۲۵.۲۱۲
۷۵۸.۴۱۴
۹۱۴.۴۱۶
۱۰۶۶.۸۱۸
۱۲۳۶۲۰
۱۴۰۴۲۲
۱۸۸۴۲۴
۲۰۶۴۲۶
۲۲۶۸۲۸
۲۸۵۶۳۰
۲۹۴۰۳۲
۲۹۷۶۳۴
۳۰۰۰۳۶
۳۰۷۲۴۰
۳۱۵۶۴۵
۳۲۴۰۵۰
۳۳۳۶۵۵
۳۴۲۰۶۰
۳۵۱۶۶۵
۳۶۱۲۷۰
۳۸۰۴۸۰
۳۹۹۶۹۰
جدول وزنی تیرآهن H سنگین و عریض (IPBU-HE-M)

IPB

تیرآهن یکی از بااهمیت‌ترین و استفاده‌ترین پروفیل‌های ساختمانی است. به تیرآهن‌های بال پهن IPB یا H شکل گفته می‌شود که به ۳ نوع سبک و سنگین و فوق سنگین دسته بندی می‌شوند. به اختصار به تیرآهن سبک HEA، به تیرآهن سنگین HEB و به تیرآهن فوق سنگین HEM اطلاق می‌شود و ارتفاع تیرآهن‌های بال پهن از سایز ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی‌متر است. تیرآهن‌های بال پهن یا IPB وارداتی می‌باشد که از کشورهای ترکیه، اسپانیا، اوکراین و کره وارد می‌شود که در حال حاضر فولاد مبارکه اصفهان از سایز ۱۴۰- ۱۶۰ -۱۸۰ و ۲۰۰ بر اساس استاندارد DIN1025 تولید می‌نماید و در بازار ایران وجود دارد. این نوع تیرآهن‌ها در گریدهایST37، ST44 و ST52 و در صنعت پل‌سازی، برج سازی، سد سازی و صنایع مشابهی که نیاز به مقاومت بالا داشته باشد، کاربرد دارد.

IPB وزن تیرآهن
وزن شاخه (KG)طول بال (A)ضخامت جان (D)ضخامت بال (B)ارتفاع تیر (H)سایز
۲۰۰۱۰۰۵۸۹۶۱۰۰
۲۴۰۱۲۰۵۸۱۱۴۱۲۰
۲۹۶۱۴۰۵.۵۸.۵۱۳۳۱۴۰
۳۶۴۱۶۰۶۹۱۵۲۱۶۰
۴۲۶۱۸۰۶۹.۵۱۷۱۱۸۰
۵۱۰۲۰۰۶.۵۱۰۱۹۰۲۰۰
۶۱۰۲۲۰۷۱۱۲۱۰۲۲۰
۷۲۰۲۴۰۷.۵۱۲۲۳۰۲۴۰
۸۲۰۲۶۰۷.۵۱۲.۵۲۵۰۲۶۰
۹۲۰۲۸۰۸۱۳۲۷۰۲۸۰
۱۰۵۰۳۰۰۸.۵۱۴۲۹۰۳۰۰
۱۱۷۰۳۰۰۹۱۵.۵۳۱۰۳۲۰
۱۲۶۰۳۰۰۹.۵۱۶.۵۳۳۰۳۴۰
۱۳۵۰۳۰۰۱۰۱۷.۵۳۵۰۳۶۰
۱۵۰۰۳۰۰۱۱۱۹۳۹۰۴۰۰
۱۶۸۰۳۰۰۱۱.۵۲۱۴۴۰۴۵۰
۱۸۶۰۳۰۰۱۲۲۳۴۹۰۵۰۰
۱۹۹۲۳۰۰۱۲.۵۲۴۵۴۰۵۵۰
۲۱۴۰۳۰۰۱۳۲۵۵۹۰۶۰۰
جدول وزنی هاش سبک (HEA)
وزن شاخه (KG)طول بال (A)ضخامت جان (D)ضخامت بال (B)ارتفاع تیر (H)سایز
۲۴۰۱۰۰۶۱۰۱۰۰۱۰۰
۳۲۰۱۲۰۶٫۵۱۱۱۲۰۱۲۰
۴۰۰۱۴۰۷۱۲۱۴۰۱۴۰
۵۰۰۱۶۰۸۱۳۱۶۰۱۶۰
۵۹۰۱۸۰۸٫۵۱۴۱۸۰۱۸۰
۷۳۰۲۰۰۹۱۵۲۰۰۲۰۰
۸۵۰۲۲۰۹٫۵۱۶۲۲۰۲۲۰
۹۹۸۲۴۰۱۰۱۷۲۴۰۲۴۰
۱۱۲۰۲۶۰۱۰۱۷٫۵۲۶۰۲۶۰
۱۲۴۰۲۸۰۱۰٫۵۱۸۲۸۰۲۸۰
۱۴۰۰۳۰۰۱۱۱۹۳۰۰۳۰۰
۱۵۳۰۳۰۰۱۱٫۵۲۰٫۵۳۲۰۳۲۰
۱۶۰۰۳۰۰۱۲۲۱٫۵۳۴۰۳۴۰
۱۷۰۰۳۰۰۱۲٫۵۲۲٫۵۳۶۰۳۶۰
۱۸۶۰۳۰۰۱۳٫۵۲۴۴۰۰۴۰۰
۲۰۵۰۳۰۰۱۴۲۶۴۵۰۴۵۰
۲۲۵۰۳۰۰۱۴٫۵۲۸۵۰۰۵۰۰
۲۴۰۰۳۰۰۱۵۲۹۵۵۰۵۵۰
۲۵۵۰۳۰۰۱۵٫۵۳۰۶۰۰۶۰۰
جدول وزنی هاش سنگین (HEB)
محاسبه وزن آهن آلات

وزن گریتینگ

منظور از گریتینگ یک شبکه توری شکل است. شبکه ای متشکل از مو ادفلزی که به شکل طولی و عرضی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. این محصولات دارای مقاومت زیاد، ظاهر مناسب، وزن کم، امکان عبور هوا، نورگیر، قیمت خوب و کاملا اقتصادی هستند و به شکل های مربعی، سینوسی، مثلثی و… به یکدیگر وصل می شوند. این صفحات حالت مشبک دارند و نوع فلزی آن از تسمه و میلگرد ساخته می شود. این محصولات کاربردهای گوناگونی دارند. مثلا در شهرسازی، صنعت، سقف کاذب، پوشش کف، پانل های حفاظتی، پلکان، درپوش کانال های آب شهری، کفی پله کارخانه و ساختمان ها، نورگیر، پل و… کاربرد دارند.

در صورت تمایل به جلوگیری از فرسایش فلز و زنگ زدن می توان آن را آبکاری یا رنگ کرد تا در مقابل عوامل محیطی، شرایط اسیدی، رطوبت و… مقاوم شوند. وزن گریتینگ بعد از گالوانیزاسیون بین 3 تا 9 درصد بالا می‌رود و اصطلاحا به آن گریتینگ گالوانیزه می‌گوییم.

اندازه‌های روابط استفاده شده در گریتینگ ۳۰*۳، ۴۰*4 و ۵۰*۵  است، که وزن انواع این محصول فولادی در جدول وزن آهن‌آلات زیر گرداوری شده است.

تسمهچشمهانواع گریتینگوزن هر متر مربع
۵۰*۵۳۰*۳۰تسمه در تسمه۱۳۹
۵۰*۵۳۰*۳۰تسمه در نیم تسمه۱۰۶
۵۰*۵۳۰*۳۰تسمه در چهارپهلو۸۱
۵۰*۵۳۰*۳۰تسمه در میلگرد۸۷
۵۰*۵۳۰*۵۰تسمه در تسمه۱۱۳
۵۰*۵۳۰*۵۰تسمه در نیم تسمه۹۳
۵۰*۵۳۰*۵۰تسمه در چهارپهلو۷۸
۵۰*۵۳۰*۵۰تسمه در میلگرد۸۲
۵۰*۵۳۰*۱۰۰تسمه در تسمه۹۳
۵۰*۵۳۰*۱۰۰تسمه در نیم تسمه۸۳
۵۰*۵۳۰*۱۰۰تسمه در چهارپهلو۷۶
۵۰*۵۳۰*۱۰۰تسمه در میلگرد۷۸
جدول وزنی گریتینگ در ابعاد ۵۰ * ۵
تسمهچشمهانواع گریتینگوزن هر متر مربع
۴۰*۴۳۰*۳۰تسمه در تسمه۹۱
۴۰*۴۳۰*۳۰تسمه در نیم تسمه۷۰
۴۰*۴۳۰*۳۰تسمه در چهارپهلو۵۶
۴۰*۴۳۰*۳۰تسمه در میلگرد۶۲
۴۰*۴۳۰*۵۰تسمه در تسمه۷۴
۴۰*۴۳۰*۵۰تسمه در نیم تسمه۶۱
۴۰*۴۳۰*۵۰تسمه در چهارپهلو۵۳
۴۰*۴۳۰*۵۰تسمه در میلگرد۵۷
۴۰*۴۳۰*۱۰۰تسمه در تسمه۶۱
۴۰*۴۳۰*۱۰۰تسمه در نیم تسمه۵۵
۴۰*۴۳۰*۱۰۰تسمه در چهارپهلو۵۱
۴۰*۴۳۰*۱۰۰تسمه در میلگرد۵۳
جدول وزنی گریتینگ در ابعاد 4۰ * 4
تسمهچشمهانواع گریتینگوزن هر متر مربع
*3۳۰*۳۰تسمه در تسمه53
*3۳۰*۳۰تسمه در نیم تسمه41
*3۳۰*۳۰تسمه در چهارپهلو37
*3۳۰*۳۰تسمه در میلگرد42
*3۳۰*۵۰تسمه در تسمه43
*3۳۰*۵۰تسمه در نیم تسمه36
*3۳۰*۵۰تسمه در چهارپهلو34
*3۳۰*۵۰تسمه در میلگرد37
*3۳۰*۱۰۰تسمه در تسمه36
*3۳۰*۱۰۰تسمه در نیم تسمه33
*3۳۰*۱۰۰تسمه در چهارپهلو31
*3۳۰*۱۰۰تسمه در میلگرد33
جدول وزنی گریتینگ در ابعاد 3۰ * 3

وزن ورق گالوانیزه

ورق‌های فولادی با دو راه نورد سرد و گرم ساخته و عرضه می‌شوند. عموما ورق‌های نورد گرم، بعد از تولید در یک فرآیند خاص، «گالوانیزه» می‌شوند. به عبارت دیگر، در فرآیند تولید ورق گالوانیزه، متخصصان، یک لایه‌ی نازک از جنس عنصر فلزی روی  (Zn)بر سطح خارجی ورق می‌کشند. گالوانیزاسیون یا روی‌اندود‌کردن، مقاومت ورق‌های فولادی را در مقابل زنگ‌زدگی و خوردگی‌های احتمالی بالاتر می‌برد.

محاسبه وزن فلزات

جدول وزن ورق گالوانیزه در ادامه آورده شده است. با در دست داشتن فاکتورهای طول، عرض و ضخامت به راحتی وزن ورق گالوانیزه حساب می‌شود. اما توجه داشته باشید که ضخامتی که برای ورق گالوانیزه در نظر گرفته شده است و در جدول قرار گرفته، مجموع ضخامت فلز پایه و ضخامت پوشش روی است. در محاسبه وزن ورق گالوانیزه باید این مسئله را در نظر بگیرید که بین ضخامت ، ابعاد ورق‌های گالوانیزه و وزن نهایی آنها رابطه مستقیمی هست. ورق‌های گالوانیزه در ضخامت‌های ۱۸ صدم تا ۶ میلی‌متر و عرض‌های ۱۰۰ تا ۱۲۵ سانتی‌متر تولید می‌شوند و در بازار موجود است. استفاده از ابزار محاسبه آنلاین وزن آهن شما را از جدول وزن فلزات و آهن آلات بی‌نیاز می‌کند.

نحوه محاسبه وزن ورق گالوانیزه

ورق‌های گالوانیزه همان ورق‌های فولادی اند که با لایه‌ای از روی (Zn) پوشیده شده است. چگالی آهن ۷٫۸۶ و چگالی روی ۷٫۱۴ گرم بر سانتی متر مکعب است. به این دلیل که چگالی روی (Zn) به چگالی آهن خیلی نزدیک است، می‌شود در فرمول وزنی ورق‌های گالوانیزه از تفاوت کم بین چگالی‌ها صرف‌نظر کرد به همین دلیل می‌توان تنها چگالی آهن را درنظر گرفت.

وزن ورق گالوانیزه = درازای ورق (به میلی متر) * عرض ورق گالوانیزه (میلی متر) *ضخامت (میلی متر)* چگالی ورق (گرم بر سانتی‌متر مکعب)

وزن ورق گالوانیزه ذوزنقه‌ای

وزن ورق گالوانیزه ذوزنقه‌ای همچون وزن ورق‌های گالوانیزه حساب می‌شود. ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه ای نوع خاصی از ورق‌های گالوانیزه هستند که به صورت مربع یا مستطیل خم می‌کنند. این ورق‌ها عرض ثابتی دارند اما از دید طولی می‌توانند متغییر باشند که به دو صورت ساده و رنگی در بازار موجود هستند.

وزن ورق گالوانیزه کرکره‌ای

محاسبه وزن ورق گالوانیزه کرکره ای کاملاً شبیه وزن ورق گالوانیزه عادی است و چگالی برابری هم دارند. اما منطقی است که قیمت آن در مقایسه با قیمت ورق گالوانیزه عادی گران‌تر باشد به دلیل اینکه هزینه عملیات خم‌کاری ورق به آن اضافه می‌شود.

ردیفطول (متر)عرض (متر)ضخامت (میلی‌متر)وزن (کیلوگرم)
1210.34.8
22.51.250.37.5
3210.46.4
42.51.250.410
5210.58
62.51.250.512.5
7210.69.6
82.51.250.615
9210.711.2
102.51.250.717.5
11210.812.8
122.51.250.820
13210.914.4
142.51.250.922.5
1521116
162.51.25125
17211.2520
182.51.251.2531.25
19211.524
202.51.251.537.5
2121232
222.51.25250
23212.540
242.51.252.562.5
2521348
262.51.25375
27213.556
282.51.253.587.5
2921464
302.51.254100
31214.572
322.51.254.5112.5
3321580
342.51.255125
35رول10.3
36رول1.250.3
37رول10.4
38رول1.250.4
39رول10.5
40رول1.250.5
41رول10.6
42رول1.250.6
43رول10.7
44رول1.250.7
45رول10.8
46رول1.250.8
47رول10.9
48رول1.250.9
49رول11
50رول1.251
51رول11.25
52رول1.251.25
53رول11.5
54رول1.251.5
55رول12
56رول1.252
57رول12.5
58رول1.252.5
جدول وزن ورق گالوانیزه

محاسبه آنلاین وزن فلزات چگونه است؟

ما در ابتدای این صفحه از سایت لایو آهن ابزار محاسبه آنلاین وزن آهن را در دسترس شما قرار داده‌ایم. استفاده این ابزار شما را از جدول وزن فلزات و آهن آلات بی‌نیاز می‌کند و شما می‌توانید با کمک آن وزن فلز موردنظر خود را محاسبه کنید. در ابتدا محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید سپس اطلاعات خواسته شده را با توجه مشخصات محصول در اختیار ابزار محاسباتی قرار دهید. در نهایت وزن فلز محاسبه شده و به شما نشان داده خواهد شد.

جدول وزن فلزات

جمع بندی

بیشتر فلزات مورد استفاده در ساختمان سازی و صنعت، آهن و فرآورده های آهنی هستند. صنایعی مثل خودرو سازی و ساختمان‌سازی برای بقا به مصنوعات فلزی وابستگی بسیاری دارند. به دلیل استفاده از حجم بالای فلزات در ساخت یک سازه، وزن مقاطع فولادی، وزن سازه و هزینه‌ی ساخت آن را به مقدار زیادی بالا می‌برد. پس مهندسین و طراحان باید در زمان طراحی یک سازه با هر نوع کاربردی،در ابتدا حجم فلز مورد نیاز را تخمین بزنند. سپس با کمک جدول وزن آهن آلات، باید وزن آهن آلات مورد نیاز در ساخت سازه را به صورت تقریبی محاسبه کنند. در بیشتر مواقع مقدار محاسبه شده با کمک جدول محاسبه آنلاین وزن آهن آلات، با مقدار واقعی تفاوت بسیار کمی خواهد داشت.

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
-

Warning: Undefined variable $post_id in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/comments.php on line 57

Warning: Undefined variable $post_id in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/comments.php on line 57

Warning: Undefined variable $post_id in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/comments.php on line 67

Warning: Undefined variable $post_id in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/comments.php on line 67

Warning: Undefined variable $commenter in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/functions/comments-callback.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/functions/comments-callback.php on line 16

Warning: Undefined variable $aria_req in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/functions/comments-callback.php on line 16

Warning: Undefined variable $commenter in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/functions/comments-callback.php on line 20

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/functions/comments-callback.php on line 20

Warning: Undefined variable $aria_req in /home/steely/public_html/liveahan/wp-content/themes/Ahanyar/functions/comments-callback.php on line 20